Index Vakbarát Hírportál

A diósgyőriek hülyekurvázása botrány lett, a Vasas-szurkolókét tolerálták

2017. május 6., szombat 08:34

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága szerdán a múlt heti NB I.-es fordulóban történt szabálytalanságok miatt büntette a csapatokat. A Diósgyőrt két esetben is elmarasztalták, a kiállított Lipták Zoltán és a klub is szigorú büntetést kapott. Utóbbit „mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint a mérkőzés lefújás után a rend nem megfelelő biztosításáért (az öltözőbe vonuló játékvezetők megdobálása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” - áll a testület döntéseiről született közleményben.

A meccsen a fegyelmi bizottság szerint ezeken kívül más érdemi dolog nem történt, ezért nem is büntettek más senkit, pedig lett volna miért.

A diósgyőri stadion felújítása miatt Mezőkövesden fogadta a DVTK a Vasast, és nyert. De a meccsen Kassai Viktor játékvezető és segítőinek ítéletei nem arattak osztatlan sikert. A Vasas-tábor egy ítélete után az egyetlen női játékvezetőt kezdte gyalázni. Azt kiabálták Urbán Eszter asszisztensnek, amit a diósgyőri szurkolók kiabáltak egy másik mérkőzésen, a szezon elején Kulcsár Katalin asszisztensnek. Ez a téma azonban nem jött most elő a fegyelmi bizottság ülésén, holott az említett másik, DVTK-Újpest-meccsen az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 500 ezer forintos büntetésre ítélte a DVTK-t, és a klub még bocsánatot is kért szurkolói miatt a bírónőtől.

A diósgyőriek szurkolói blogja, az Amigélekén emlékeztetett erre a történetre, és felhívta a figyelmet arra, hogy ezúttal elmaradt a büntetés. „A szombati DVTK-Vasas meccs 43. percében, Ugrai lövését követően ismét felhangzott az ominózus rigmus, ezúttal azonban az angyalföldi tábor jóvoltából. Egy perccel előtte Ugrai ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, és a védők által kifejelt labdáért az aprótermetű Vela vívott fejpárbajt az ellenfél játékosával. A Vasas játékosok kezezést reklamáltak Velánál, az összefoglalóban látható, hogy az Ugrai lövésével záruló támadás után a Vasas kapusa gesztikulálva rohan az alapvonali játékvezető, Urbán Eszter felé, majd jól hallhatóan felhangzik a piros-kék szurkolók szájából a "Hülye kurva" rigmus. A mérkőzés ellenőrén kívül szerintem mindenki hallotta ezt a stadionban, így az eset bele sem kerülhetett a mérkőzés ellenőri jelentésébe, ebből eredően nem is tárgyalta a Fegyelmi Bizottság."

A videón 4:18-tól tisztán hallható az ordenáré rigmus.

 Kerestük az MLSZ-t, a jövő hétre ígértek választ.

Rovatok