Index Vakbarát Hírportál

Vay Ádám lett a hoki-vb sztárja: övé a nap védése

2016. május 12., csütörtök 08:27

A magyar jégkorong-válogatott majdnem két harmadon át bírta kapott gól nélkül a világranglistán negyedik Finnország ellen a hoki-vb-n szerdán, a mérkőzés hőse egyértelműen a kapus, Vay Ádám volt.

A Debrecen 22 éves kapusa ugyanis nagyon sokáig állta a finn rohamokat, és szenzációs védéseket mutatott be, ami nem is maradt eredmény nélkül: a világbajnokság szervezői a szerdai játéknapról is összeszedték a top 5 védést a tornáról:

ebből három kapásból Vayé lett, köztük az első helyre választott.

Az ötödik helyet és a másodikat is kibérelte, a lista élére az a védésre került, amit az első harmadban mutatott be, amikor egy kapuvasról kipattanó ismétlésre még pont odaért. 

Az öt legszebb védés - hatodik nap (IIHFWorlds)

A 196 centis Vay átlőhetetlen fal volt nagyon sokáig, és volt dolga rendesen, a mérkőzést végül 94,12 százalékos mérleggel zárta, összesen 48-szor hárított.

 "Tudtuk, hogy nyomni fognak a finnek, de ők nem készülhettek fel rá, hogy ilyen jól védekezünk majd. Remekül blokkoltak előttem a srácok, mindenki próbálta feledtetni a franciák elleni vereséget. Élvezem minden percét a vb-nek. A teljesítmény miatt elégedett vagyok, az eredménnyel nem" - nyilatkozta a mérkőzés után a kapus. 

A válogatott 3-0-ra kapott ki, következő meccsét az amerikaiak ellen játssza majd péntek délután. 

Rovatok