Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, ki a doppinggyanú miatt felfüggesztett hokis?

2017. február 16., csütörtök 00:16 | aznap frissítve

A Fehérvár AV19 súlyos, 8-2-es vereséget szenvedett szerdán a vendég osztrák Dornbirner EC csapatától az osztrák jégkorongliga (EBEL) középszakaszának hetedik fordulójában.

A magyar együttesnek már csak matematikai esélye maradt arra, hogy odaérjen a második helyre az alsóházban, ezzel bejusson a rájátszásba.

A meccs előtt a székesfehérvári klub egy közleményt tett ki a honlapjára, ez alapján Sofron István nem állt Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert "a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek". Hozzátették: mostantól az ügyet belső ügyként kezelik, nem adnak további információt.

A dolog előzménye, hogy a MACS (Magyar Antidopping Csoport) néhány órával a meccs előtt szintén közleményt adott ki, melyben jelezte, hogy egy magyar válogatott hokis játékjogát doppinggyanú miatt felfüggesztette. Ezek után Sofron nem lépett pályára.

Sofron egy hét múlva lesz 29 éves, csíkszeredai születésű, 2010 óta válogatott hokis. A magyar csapatnak és klubjának is húzóembere. (MTI/Index)

Osztrák liga (EBEL), középszakasz, 7. forduló:

Fehérvár AV19-Dornbirner EC (osztrák) 2-8 (0-3, 0-3, 2-2)
a Fehérvár gólszerzői: Owens (47.), Orbán (56.)

Rovatok