Index Vakbarát Hírportál

Lefújták az osztrák hokiligát, bajnok nincs

2020. március 10., kedd 19:01

Véglegesen felfüggesztették az osztrák jégkorongligát, így a mostani szezonban nem hirdetnek bajnokot. Az EBEL keddi tájékoztatása szerint a liga elnöksége, valamint az érintett klubok közösen úgy döntöttek, hogy beszüntetik a 2019-20-as idényt. 

Az osztrák kormány a koronavírus-járvány miatt kedden április elejéig betiltott minden olyan rendezvényt, amelyen 500 főnél nagyobb közönség részvétele várható. Christian Feichtinger, az EBEL ügyvezető igazgatója ennek kapcsán bejelentette: a rájátszás további szakaszában csak zárt kapus mérkőzéseket rendezhettek volna, amelynek viszont nem látták értelmét. 

A 11 csapatos - köztük a Fehérvár AV19-et - is tartalmazó mezőny az idényből letudta már az alapszakaszt és a középszakaszt. Jelenleg a negyeddöntős párharcoknál tartottak - már a kiesett fehérváriak nélkül -, ezekből három játéknap meccseit tudták megrendezni a múlt héten keddtől szombatig. 

A liga döntése értelmében a Red Bull Salzburg, a Südtirol Alperia, valamint a Vienna Capitals vehet majd részt a Bajnokok Ligája selejtezőjében. (MTI)

Rovatok