Index Vakbarát Hírportál

Rendőrautók borogatásába torkollott Kanada örömmámora – videó

2021. június 25., péntek 09:05

Amikor egy csapatnak és annak szurkolótáborának 28 évet kell arra várnia, hogy újabb sikereket éljen át, akkor benne van a pakliban, hogy ennek bekövetkeztekor elszabadul a pokol. Ez történt Montrealban is, miután a helyi NHL-csapat, a Canadiens 1993 óta először bejutott a Stanley-kupa döntőjébe. A Final Fourban az együttes a Vegas Golden Knightscal csapott össze, a párharc hatodik meccsén pedig hirtelen halálban 3–2-re győzött, amivel összesítésben 4–2-re nyerte meg a négy győzelemig tartó csatát.

Artturi Lehkonen hosszabbításos találata kiváltotta a katarzist az egész városban, ahol rég nem látott fieszta vette kezdetét. A rendfenntartók elvesztették a kontrollt, néhányan a kocsijukat is maguk mögött hagyták, ezeket a tömeg pedig felborította és kukákkal is megdobálta.

Kanada, a jégkorong első számú nagyhatalma rettenetesen ki van éhezve a sikerre. Legutóbb a már fent említett 1993-as Canadiens emelhette magasba a Stanley-kupát, azóta csak amerikai sikerek születtek az NHL-ben. Ráadásul 2011 óta nem is járt kanadai csapat a fináléban, akkor a Vancouver Canucks 4–3-as összesítéssel maradt alul a Boston Bruinsszal szemben, ráadásul úgy, hogy a mindent eldöntő hetedik mérkőzést otthon veszítette el a csapat. Másnap a fél város lángokban állt.

Mi lesz, ha az egyébként a szezon előtt teljes mértékben lesajnált, a döntőbe senki által sem várt Montreal (amely az NHL legsikeresebb franchise-a) megnyeri a bajnokságot?

A fináléban vagy a címvédő Tampa Bay Lightning, vagy a New York Islanders lesz az egyébként koronavírus miatt hiányzó vezetőedző, Dominique Ducharme csapatának ellenfele.

Eredmény, elődöntő, 6. mérkőzés:
Montreal Canadiens–Vegas Golden Knights 3–2 – hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4–2 a Montreal javára.

Rovatok