Index Vakbarát Hírportál

Autóbalesetben elhunyt az ifjúsági világbajnok kajakos

2017. március 18., szombat 17:48 | aznap frissítve

Az MTI információi szerint Budapesten, egy szombat hajnali autóbalesetben elhunyt Janza Richárd, a MULTI Vízisport Sportegyesület ifjúsági világbajnok kajakozója. A 21 éves versenyző halálhírét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közölte a honlapján. 

"Gyászol a kajak-kenusok családja. Búcsúzunk ifjúsági világbajnokunktól, Janza Richárdtól" írta a szövetség honlapja.

A fiatal sportoló a tavalyi, duisburgi világkupán a felnőttek mezőnyében 5000 méteres távon bronzérmet szerzett.

Frissítés:

A Police.hu hírei alapján péntekről szombatra virradó éjjel egyetlen halálos közlekedési baleset történt Budapesten, amiről az alábbi hírt közölte a rendőrség:

"A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. március 18-án 1 óra 15 perc körül Budapesten a III., Szentendrei úton egy gépjármű hátulról nagy sebességgel nekiütközött egy másik, a piros lámpánál várakozó személygépkocsinak. Az ütközést követően a gépjárművek a két pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve egy fényjelző készüléknek csapódtak.

A baleset következtében az álló autó vezetője és utasa a helyszínen életét veszítette, a másik autó vezetőjét súlyos sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba szállította.

A rendőrök a súlyosan megsérült férfit a kórházban gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását. Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik az eljárás."

A TV2 Tények információi szerint a vétkes autóban ülők versenyeztek valakivel, ezért hajtottak ennyire nagy sebességgel. A hír hitelességét valószínűsíti, hogy az útszakasz kedvelt helyszíne az illegális versenyeknek.

A vétlen autó másik áldozata egy szintén fiatal, húszas évei elején járó fiú volt, aki két éve végzet az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban. Az iskola hétfőn emlékezik meg volt diákjáról. 

Rovatok