Index Vakbarát Hírportál

Visszavonult Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó

2022. március 15., kedd 09:52

Bejelentette visszavonulását Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai, nyolcszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok kajakozó – számolt be róla az MTI.

Szerettem volna még ezt az évet végigcsinálni, de már nem fér bele. Nem tudom belerakni azt az energiát, ami ahhoz kell, hogy az ember sikeres legyen, mert a mindennapi életem elsiklott a gyerekek és a munka felé

– nyilatkozta a Kossuth rádió Sportvilág című műsorában a 41 éves sportoló.

Hangsúlyozta: nem hiszi, hogy folytatni fogja, csak ezt nehéz kimondani egy olyan szerencsétlen év után, mint a tavalyi, amikor nem úgy jöttek össze számára a dolgok, ahogy szerette volna.

Tavaly sem sikerült csapatba kerülnöm, pedig úgy gondolom, sokat edzettem. Az agyamat sem tudom már annyira odarakni a mindennapi dolgok mellett, amennyire kellene.

Fazekas-Zur egy ideje komoly nyaki porckorongsérüléssel küzd. Erről elmondta, hogy műtétre nem volt szüksége, és mivel jelenleg nem végez olyan edzésmunkát, mint korábban, nincsenek panaszai sem.

Fazekas-Zur 2012-ben Londonban Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Kovács Katalinnal, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig Szabóval, Kozákkal és Csipes Tamarával lett olimpiai bajnok a kajak négyesek 500 méteres versenyében.

(Borítókép: 2016-ban Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Csipes Tamarával lett olimpiai bajnok. Fotó:William West / AFP)

Rovatok