Index Vakbarát Hírportál

Mocsai budapesti sztárcsapatot építene

2014. március 25., kedd 10:15

Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Sportklub Dodzsem Plusz műsorában beszélt arról, hogy Budapesten szeretne létrehozni egy sztárcsapatot.

„Van egy titkos tervem, hátha itt elmondhatom. Szeretném a kézilabda-akadémiáról kikerülő fiatal játékosokat, vagy azokat, akik a nagyobb klubokban – Szeged, Veszprém – nem jutnak szóhoz, összegyűjteni Budapesten. Csinálnék egy nemzetközi szintű, magyar játékosokból álló olyan csapatot, amely Budapesten egy ékszerdoboz lenne, gyöngyszeme a kézilabdázásnak. Ezt tervezem, hogy legyen kimenete a magyar játékosoknak, egy világszintű város, világszintű háttérrel és csapattal, telt ház előtt játszhasson. Ez megmentené a jövőt, és egyben úgy az NB I.-ben versenyezni, hogy közvetlenül az NB I.  és a magyar válogatott utánpótlását is jelentse” – mondta Mocsai.

A férfi bajnokságban utoljára az 1990-91-es szezonban nyert budapesti csapat, akkor az Elektromos lett bajnok, azóta csak hatszor tudott fővárosi csapat dobogóra állni. A mostani kiírásban is csak egyetlen budapesti csapat versenyez, az FTC-PLER az utolsó helyen áll.

Rovatok