Index Vakbarát Hírportál

Gyurta Dániel a kézilabda-Eb reklámarca

2014. november 4., kedd 14:08

A december hetedikén kezdődő magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda-Európa-bajnokság előtt alig több mint egy hónappal kiderült, hogy az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel lesz az esemény reklámarca.

Kézilabda, szeretlek! - ez a szlogen, és Gyurta szereti a sportágat, ott is lesz a meccseken a december eleji dohai rövid pályás úszó világbajnokság után. A szervezők célja az volt, hogy kivigyék a sportágat a csakis kézis körből, és bíznak abban: Gyurtával közelebb viszik azokhoz is, akik esetleg még nem kézidrukkerek, de hamarosan azok lehetnek.

Görbicz és Gyurta filmszerepben

Gyurtán kívül más neves bajnokok is bekapcsolódnak majd a népszerűsítésbe, ezt a reklámszpotot pedig csütörtöktől játsszák a mozik.

Magyarország a csoportmeccseit Győrben játssza, az ellenfelek sorrendben a következők: Oroszország, Lengyelország, Spanyolország.

A középdöntős szakasz Debrecenben jön, akkor már a norvégokkal és a dánokkal is összekerülhetünk. Az elődöntőket Budapesten rendezik. 

Görbicz Anita a múlt héten jelentette be, hogy gyereket vár és nem tud a csapat rendelkezésére állni játékosként, de mindenben segíti a társait és Németh András szövetségi kapitányt.

Németh fejében már összeállt, hogyan fogja pótolni az irányítót, és reméli, hogy a hátralévő időszakban nem veszít el újabb játékost, Orbán Adrienn ugyanis sérülés miatt nem állhat rendelkezésére.

Rovatok