Index Vakbarát Hírportál

Döcögősen indult, de simán nyert a Veszprém

2015. november 21., szombat 18:56 | aznap frissítve

Egy hete Celjében végig uralta a meccset az MVM Veszprém, végül három góllal nyert (30-27), míg most a visszavágón hat gól lett a különbség (34-28), de most az elején a szlovén bajnok kifejezetten jól tartotta magát a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Celje nagy tempóban kezdte a meccset, és maximálisan kihasználta a hazai hibákat: 3-0-ra meglépett, majd a Veszprém kapaszkodott, de 13-10-ra is még mindig a vendégek vezettek.

Akkor azonban öt magyar gól jött, és a Veszprém már nem is engedte ki a kezéből az irányítást.

21-20-nál, a 42. percben volt utoljára szoros az összecsapás, az átlövők bombáival hirtelen 27-22 lett. A vége pedig 34-28.

A szlovén kapusteljesítmény 13 százalékos volt, Alilovicé lényegesen magasabb, 35 százalék körüli, ez is döntően hozzájárult az eredményhez.

Suliv volt a legeredményesebb magyar 8 góllal, Ilic hetet, Nagy László négyet vállalt. Iváncsik Gergő egy félidő alatt ötig jutott. Az első félidő végén az eredmény megfordításában ő vállalta a legfontosabb szerepet.

Este PSG-Kiel meccs lesz, akkor kiderül, hogy a franciák visszaugranak-e a tabella első helyére. Ha igen, akkor a jövő héten letaszítani onnan őket, amikor Veszprémbe jönnek.

Rovatok