Index Vakbarát Hírportál

Most éppen jól fekszik a Telekom

2015. december 21., hétfő 20:16

Kálomista Gábor, az MVM Veszprém kézilabdacsapatot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán értékelte 2015-öt. Szerinte "két pici lépés hiányzott" ahhoz, hogy tökéletes szezont fussanak, ugyanis az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája négyes döntőjében második lett az együttes, illetve a klubvilágbajnokság fináléjába is bejutott, írja az MTI.

Előbbi sorozat döntőjében a Barcelona, utóbbiban pedig a Füchse Berlin állította meg a magyar csapatot. Kálomista Gábor megjegyezte, a németek elleni vereséget a mai napig érthetetlennek tartja.

Nem sokkal ezt követően távozott posztjáról Carlos Ortega vezetőedző, akinek helyét korábbi segítője, Xavier Sabaté vette át. A trénerrel - ahogyan Kálomista Gábor hangsúlyozta - úgy mennek előre, ahogyan azt eltervezték, így könnyen elképzelhető, hogy a szakembert hamarosan megerősítik pozíciójában.

A keret összetételével kapcsolatban Kálomista Gábor hangsúlyozta, a világ legjobb játékosai, hazájuk válogatottjainak meghatározó kézilabdázói alkotják a Veszprémet, így nem csoda, hogy többeket is meg akarnak szerezni a riválisok, ugyanakkor külön öröm számukra, hogy még ennél is többen szeretnének a klubhoz szerződni.

A jelenlegi csapat nagyon egységes, és képes lehet a nagy célok elérésére, éppen ezért télen biztosan nem igazolnak senkit, de a nyári holtszezonban is csak "némi frissítés" várható, mondta.

Kálomista Gábor beszélt a Veszprém Kézilabda Egyesület átalakulásáról is. Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa még november 24-én jelentette be lemondását. Szabó János, a Magyar Telekom pénzügyi vezérigazgató-helyettese lett az új elnök. Az elnökségbe bekerült Nagy László, az együttes csapatkapitánya is. 

Az új elnökről leszögezte, jó választásnak tartják, hogy egy ilyen nagy nemzetközi cég - amely 18 éve támogatja a klubot - arca áll a klub mögé. Nagy Lászlóról Kálomista Gábor elmondta, amikor a klasszis átlövő visszatért Magyarországra, már akkor úgy gondolták, hogy játékospályafutását követően is számítanának rá.

„Kiváló sportvezető lesz, több nyelven beszél, remekül kommunikál, a magyar kézilabdának szüksége van rá" - mondta Kálomista Gábor, aki hozzátette, bízik abban, hogy Nagy László két év múlva lejáró szerződését meghosszabbítják majd.

Rovatok