Index Vakbarát Hírportál

Évtizedek óta várt győzelemre készülünk

2016. január 18., hétfő 09:47

A férfi kézilabda Európa-bajnokságon az első meccset simán hozta Magyarország – 32-27-re verte a fiatalok megbízható játékával Montenegrót -, a java azonban most jön.

Talant Dujsebajev szavaival élve jöhet a második döntő. Az oroszokat nagy tornán még nem sikerült felülmúlni, a 2008-as olimpia lényegében azon úszott el, amikor Koksarov a szélről felkanyarodott, és bedobta a szélről a kapuba a labdát. Ellentámadásra már nem volt idő.

A 2012-es Eb-n viszont Mocsai Lajos csapata húzta ki az olimpiáért harcoló csapatok közül az oroszokat a 31-31-es döntetlennel.  

Az oroszok két napja 31-25-re kaptak ki a végső győzelemre is esélyes dánoktól, a selejtezőben hazai pályán és idegenben is simán nyertek a mieink ellenük, ezért csak meg kellene ismételni azt a játékot.

A meccs azért is fontos, mert így legalább két ponttal megyünk a középdöntőbe, és azzal az olimpiai álmok életben maradnak.

A C-csoportban a svédek megverték a már olimpiai selejtezős szlovénokat, így ők valószínűleg továbbjutnak a középdöntőbe. Erre talán számítani lehetett, arra kevésbé, hogy a B-csoport összekuszálódik.

A norvégok ugyanis legyőzték a horvátokat (34-31), és ha a fehéroroszokat is megverik, Izland pedig alulmarad Horvátországgal szemben, akkor a szintén az olimpiára pályázó norvégok 4 pontot visznek a középdöntőbe. Vagyis: igen kedvező esélyeik lesznek, hogy az egyik olimpiai pozíciót ők érjék el.

Ennyire azonban ne szaladjunk előre, koncentráljunk magunkra, az oroszok legyőzése a következő lépcső.

Rovatok