Index Vakbarát Hírportál

Akiket itthon hagytak, ők tudtak volna segíteni

2016. január 19., kedd 09:00

A magyar férfi kézilabda-válogatott nehéz helyzetbe hozta magát azzal, hogy 27-26-ra kikapott az oroszoktól az Európa-bajnokságon.

A középdöntőbe ugyanis nulla ponttal jutunk be, ha a dánoktól kikapunk, az oroszok pedig legyőzik vagy döntetleneznek Montenegróval.

Talant Dujsebajev szövetségi kapitány, aki a világ egyik legjobb edzője, a vereségért nagyvonalúan vállalta a felelősséget, mondván, nem készítette fel jól mentálisan a játékosokat.

Nagy László csapatkapitány feldúltan nyilatkozott, ő viszont arra utalt, hogy sok mindent megbeszéltek, de fegyelmezetlenek voltak.

Nagyobb baj, hogy az utolsó felkészülési meccsen, a szerbek ellen látható bizonytalanság a heteseknél megmaradt, Gazdag például mellbe lőtte a kapust.

A korábban a büntetőket magabiztosan lövő Császár Gábor (Schaffhausen) ugyanakkor itthon maradt. Ő még egyébként csereként bevethető, benevezhető, bár nem tartott a csapattal Lengyelországba.

A ceglédi Borsos Tamás két perc 21 másodpercet játszott az oroszok ellen, a kapitány és a segítői bizalmát tovább nem érezhette, hiszen az ilyen tempójú meccsekre még nincs felkészülve. A keretben ettől függetlenül még ott volt a szegedi Ilyés Ferenccel ellentétben, aki a védekezésnél hatékony volt az előző években, és támadásban is be lehetett vetni. Ilyés hiányában Nagy Lászlónak és Schuchnak kell középen védekezni, alig kaphatnak pihenőt, mert más alkalmas ember nincsen.

A csurgói irányító, Faluvégi Rudolf egy lövésig és egy gólig jutott el két kiállítás mellett – Nagy Kornél egy lövésből nem talált be -, a veszprémi Lékai Máté talán nagyobb hatással lett volna a meccsre. Ő is tévén nézte, hogy végig az oroszok vezetnek.

Dujsebajev önmaga helyzetét nehezítette meg ezzel a kerettel. Ezek után mondta is, hogy a dánok ellen két pont kell szerda este. nem lesz könnyű, 2007-ben vertük őket utoljára, bombaerős csapatuk van.

Rovatok