Index Vakbarát Hírportál

Visszaadják az adatok a férfi kézisek gyengeségét

2016. január 25., hétfő 17:22

A magyar férfi kézilabda-válogatott elmaradva a várakozásoktól, pont nélkül, utolsó helyen áll Európa-bajnoki selejtező csoportjában.

A statisztikák is rossz képet mutatnak.

A kapusoknál Mikler Roland holtversenyben a 17. helyen áll veszprémi klubtársával, Mirko Aliloviccsal. Mögöttük csak az izlandi Gustafsson van. Miklernek 27 százalékos a mutatója, 88 lövésből 24-et fogott meg.

A lista elején a spanyol színekben játszó Sterbik Árpád van, aki 40 százalékos hatékonysággal hárított a kísérleteket, 84 lövésből 34-et fogott meg. Az ő remeklése ellenére is kikaptak a spanyolok a dánoktól vasárnap este, de ha a magyarokat, valamint az oroszokat legyőzik, akkor megnyílhat az út az elődöntőbe.

A góllövőlistán a 35. helyen találjuk a legjobb magyart, az iráni születésű Iman Dzsamali 15 gólt lőtt eddig.

Egyedül a jobb kezes átlövő fért be annak a rangsornak az elejére is, amikor a gólátlagot vizsgálták. 3,8-as a mutatója. Ahogy a francia Nikola Karabaticnak is például. 3,7-es átlaggal lehetett a legjobb 35 közé bekerülni.

A gólpasszok számában Nagy László holtversenyben az ötödik, 19 van a neve mellett, ezt a rangsort a dán Mikkel Hansen vezeti 31-gyel.

A gólok és gólpasszok összevetésében Nagy a legjobb magyar, 29-cel a 21. helyen áll. Más magyar nincs a legjobb 35-ben.

Nagy hagyományosan ott szokott lenni a legjobb védőjátékosoknál is az élmezőnyben, ez most nincs így. Más magyar sem került a helyére.

A legtöbbet büntetett játékosok top tízéből kiszorult Schuch Timuzsin.

Rovatok