Index Vakbarát Hírportál

Kilenc másodpercen múlt a spanyol kézisek olimpiája

2016. április 10., vasárnap 22:39

Nem jutott ki a riói olimpiára a spanyol férfi kézilabda-válogatott, mivel a svédországi selejtezőben a szlovének és a hazaiak mögött végzett, írja az MTI.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 2013-ban világbajnok spanyolok az első fordulóban meglepetésre kikaptak a szlovénektől a malmői négycsapatos selejtező tornán, és úgy alakultak az eredmények, hogy az utolsó napon, vasárnap a svédek ellen három góllal kellett volna nyerniük az olimpiai részvétel kiharcolásához. Végül csak kettővel, 25-23-ra győztek, mégpedig úgy, hogy a svédek kilenc másodperccel a vége előtt hétméteresből csökkentették kétgólosra a hátrányukat.

Herningben a dánok és a horvátok kvalifikáltak, Gdanskban pedig a lengyelek és a tunéziaiak. Előbbi helyszínen a norvégok, utóbbin a macedónok maradtak le a játékokról a továbbjutásra esélyesek közül.

A 12 csapatos olimpiai férfi kézilabdatorna résztvevői: Brazília, Franciaország, Katar, Németország, Egyiptom, Argentína, Szlovénia, Svédország, Lengyelország, Tunézia, Dánia és Horvátország.

Rovatok