Index Vakbarát Hírportál

Naná, hogy az a hét bravúrja, ami eléggé fájt a Veszprémnek

2016. november 21., hétfő 13:16

A Telekom Veszprém 3 év után veszítette el hazai veretlenségét, a francia PSG a Bajnokok Ligájában 29-28-ra megverte a magyarokat.

Az európai szövetség EHF válogatásába bekerült a franciák olimpiai és világbajnok kapusának két elképesztő bravúrja, természetesen a legnagyobb védés Thierry Omeyeré lett.

Két perccel a vége előtt, 28-28-as állásnál, a nyolc gólig jutó Momir Ilic hat méterről ugrott fel, de a kapus bal kézzel kikapta a labdát, a visszapattanó hiába került a svéd beállóhoz, Nilssonhoz, az ismétlést is védte a kapus. Az újabb kipattanót pedig már csapattársai szedték össze.

Hogy mennyire fontos ez a két bravúr, azt jól jelzi, hogy a meccsen már csak egy gól volt, azt a német Gensheimer szerezte a szélről. Nem túl gyakori, hogy egy utolsó támadást a szélre húznak le, de a PSG olyan erős most, hogy ez is egy fegyverük lesz a végjátékokra.

A Veszprémben Lékai Máté pazarul játszott, de nagyon elkeseredetten nyilatkozott, mert a hat gólja mellett az utolsó magyar támadásnál a lövése nem sikerült jól, lesáncolták, akkor már nem tudta meglepni a riválist. Az első félidőben két hetes maradt ki - Gajics és Ilics -, ha azok közül csak egy is bent van, másként alakul az egész meccs.

A magyar bajnoknál az izlandi Palmarsson és a horvát Sliskovic sem léphetett pályára, a végére pedig elfogyott az erő.

Rovatok