Index Vakbarát Hírportál

Megsérült a női kéziválogatott egyik legjobbja

2016. december 10., szombat 14:22

A Montenegró elleni 21-14-re megnyert csoportmérkőzés hőse, a meccsen nagy meglepetésre kezdő Janurik Kinga korábban kisebbnek hitt sérülése sajnos lényegesen súlyosabbnak bizonyult a gondoltnál. A Montenegró ellen fantasztikusan, 59 százalékos hatékonysággal védő kapus így nem folytathatja az Eb-t, helyette Szikora Melinda, a FTC-Rail Cargo Hungaria kapusa csatlakozik a magyar válogatotthoz, tájékoztatott a kézilabda szövetség.

Janaurik már a középdöntőbe jutást jelentő győzelmet hozó mérkőzésen érezte, hogy a megsérült a lába, ám akkor még senki, így ő sem gondolta jelentősnek a problémát. Szombat reggelre azonban sajnálatos módon az derült ki, hogy a játékos nem folytathatja az Eb-t.

Az érdi kézilabdázó cseréjének Szikora Melindát nevezi a magyar válogatott, az FTC kapusa már szombaton Helsingborgba érkezik, hogy  a középdöntő helyszínén csatlakozzon a kerethez.

"A mérkőzés közben nem éreztem fájdalmat, utána is csak kis mértékűt, nem éreztem komolynak a problémát" - számolt be állapotáról Janurik Kinga. - "Sajnos szombat reggelre rosszabb lett a helyzet, feltehetően meghúzódott a térdszalagom, így nem tudom folytatni az Európa-bajnokságot."

A magyar válogatott vasárnap 18:30-kor, a Románia elleni mérkőzéssel kezdi meg az Európa-bajnokság középdöntőjét. A magyar válogatott menetrendje a középdöntőben:

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: KISS Éva (Győri Audi ETO), SZIKORA Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Thüringer HC, német)

Irányító: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO) Beállók: DOMBI Luca (Mosonmagyaróvár), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TRISCSUK Krisztina (Siófok)

Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok), SCHATZL Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)

Tartalék: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Rovatok