Index Vakbarát Hírportál

A kézis szövetségi kapitány öccse lesz a Siófok KC vezetőedzője

2017. január 31., kedd 16:15

 A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, Kim Rasmussennek az öccse, Lars Rasmussen lesz nyártól a Siófok KC vezetőedzője. A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 40 éves dán tréner szerződése három idényre szól. Lars Rasmussen játékosként 86-szor szerepelt hazája válogatottjában, legnagyobb sikere a 2008-as Európa-bajnoki cím volt. Edzői pályafutását 2010-ben kezdte, jelenleg a dán első osztályú Ringköbing együttesét irányítja.

"Meglepett a Siófok megkeresése, de természetesen nagyon örültem annak, hogy a világ legerősebb bajnokságából érdeklődés mutatkozik az irányomba. Az SKC vezetősége végig éreztette velem, hogy mennyire bízik bennem, és az általuk felvázolt jövőkép tökéletesen megegyezett az én elképzeléseimmel" - nyilatkozta Lars Rasmussen.

Elárulta, hogy a testvére bíztatta, amikor kikérte a véleményét. "Várom már a közös munka kezdetét, Magyarországon fantasztikus csapatok vannak nagyon magas színvonalon játszanak, és mi is szeretnénk majd erre a szintre eljutni" - mondta.

A Siófok, amelyet jelenleg Horváth Roland irányít vezetőedzőként, 12 forduló után a női kézilabda NB I. nyolcadik helyén áll. (MTI)

Rovatok