Index Vakbarát Hírportál

Kikapott, de így is továbbjutott az EHF-kupában a Dunaújváros

2017. október 22., vasárnap 12:02

A Dunaújvárosi Kohász KA 27-25-re kikapott a román CSM Roman otthonában a női kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján, ennek ellenére magabiztosan, 56-51-es összesített eredménnyel jutott tovább, jelenti az MTI.

A magyar csapat megnyugtatónak tűnő, hétgólos előnnyel utazott a románvásári visszavágóra. A meccs elején az újvárosiak megszerezték a vezetést, de később pontatlanná váltak a támadásaik, ezért a hazaiak fordítottak (9-7). György László vezetőedző időkérése után egyenlített csapata, így a továbbjutás szempontjából a szünetben is kedvező helyzetben volt (13-13). Ugyan nem játszottak gyors kézilabdát az együttesek, a védekezésre egyre kevesebb figyelmet fordítottak, támadásban pedig továbbra is magas színvonalat hoztak. Egyik fél sem tudott jelentős előnyt kialakítani (20-20). Az újvárosiak 22-21-nél vezettek utoljára, és bár végül két találattal kikaptak, magabiztosan léptek tovább a selejtező harmadik fordulójába, vagyis már csak egy párharcot kell nyerniük a csoportkörbe kerüléshez.

A Vác szombaton 29-22-re nyert a német Buxtehuder SV ellen, így 55-55-ös összesítéssel, idegenben szerzett több góllal ők is továbbjutottak. A DVSC később játszik a vasárnap, 23-25-ös hátrányról kezdenek a lengyel Metraco Zaglebie Lubin ellen. Az Érd majd a selejtező harmadik fordulójában csatlakozik a sorozathoz.

Rovatok