Index Vakbarát Hírportál

Vranjes első kerete, velük harcol az Eb-n

2017. december 30., szombat 14:26

Harsányi Gergely, a Tatabánya tapasztalt jobbszélsője nem került be a magyar férfi kézilabda-válogatott szűkített keretébe a január 12-én kezdődő horvátországi Európa-bajnokság előtt - tudatta az MTI.

A 36 éves játékos 2004-ben és 2012-ben is tagja volt az olimpiai negyedik helyezett nemzeti csapatnak, és szerepelt 2009-ben a világbajnoki hatodik, idén januárban pedig a hetedik helyen végzett válogatottban is.

Az előző világverseny, a januári, franciaországi vb után Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf (Nantes) és Győri Mátyás (Veszprém) pedig sérült.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szombaton nyilvánosságra hozott kerete 18 nevet tartalmaz, közülük 16-an léphetnek pályára az Európa-bajnokságon.

A szűk keretet január 12-én kell megneveznie a svéd edzőnek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhet.

Amint látható az egyetlen jobbkezes szélső Fekete Dávid, neki és Juhász Ádámnak kell megoldaniuk a meccseket.

Császár Gábor és Lékai Máté a keret két legrutinosabb tagja, nekik kell irányítaniuk a társakat.

A magyar csapat keddtől készül ismét együtt, majd szombaton, illetve január 8-án, hétfőn Svédország vendégeként barátságos mérkőzést játszik.

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott a varasdi D csoportban az olimpiai bajnok Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal találkozik, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

A magyar válogatott 18 fős kerete:

Rovatok