Index Vakbarát Hírportál

Kitették Nagy Lászlót a kéziválogatott keretéből

2017. január 16., hétfő 09:40

Nagy László csapatkapitány helyett Gulyás Péter került be hétfőn a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a franciaországi világbajnokságon.

„Laci sérülése miatt döntöttünk a csere mellett, Gulyás Peti már Chile ellen pályára léphet" – idézi Xavier Sabaté szövetségi kapitányt a magyar szövetség (MKSZ) közleménye.

Nagy László bokája pénteken, az első csoportmérkőzés első félidejében rándult meg, azóta nem is tudott edzeni, illetve játszani. A Digi Sport Reggeli Start című műsorának elmondta, hogy bokája bevérzett, az elmúlt napokban javult az állapota, de még nem alkalmas a játékra. Bízik abban, hogy fel tudják gyorsítani a gyógyulást, bár az normál esetben három-négy hét szokott lenni. „Bízom ezekben a 24-48 órákban, minden vágyam visszakerülni a csapatba."

Gulyás Péter eddig is a csapattal együtt készült, de Iváncsik Gergőhöz hasonlóan nem volt tagja a 16 fős szűk keretnek. A Telekom Veszprém balkezes kézilabdázója klubjában a jobbszélső mellett a jobbátlövő posztján is szerepelt.

A világbajnokságon két cserére van lehetőség a korábban leadott 28 fős kereten belül, és egy kikerült játékost akár vissza is lehet cserélni, tehát a hétfői döntés nem jelenti azt, hogy Nagy László számára véget ér a vb.

A Digi Sportban Nagy arról is beszélt, hogy nemcsak a magyar csapat vesz részt igazi szélső nélkül a vb-n. A kapitány a felkészülési meccseken szűrte azt le, hogy jobb, ha a védelmet erősíti meg belső játékosokkal, és olyanokkal, akik jók a lerohanásban.

A csapat egyik kapusa, Mikler Roland hétfőn délelőtt ismét csatlakozott a társaihoz. A játékosnak vasárnap kora reggel - nem részletezett - családi okok miatt kellett hazautaznia Magyarországra.

A magyar válogatott pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, szombaton az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól 31-28-ra kapott ki. A Chile elleni mérkőzés hétfőn 17.45-kor kezdődik a roueni Kindarenában.

A válogatott szerdán Szaúd-Arábiával, pénteken Fehéroroszországgal játszik.

Rovatok