Index Vakbarát Hírportál

Elrontott hetesből bevetődős, bokszolós gól lett

2018. január 16., kedd 22:18

A kézilabda Európa-bajnokság A csoportjában is az utolsó kört rendezték, amely előtt csak az volt biztos, hogy a négyesből a már két meccset nyerő Horvátország megy tovább. A másik két helyre Svédország, Szerbia és Izland is esélyesként pályázott. 

Szerbia nullapontos volt, csak akkor lehetett biztos a továbbjutásban, ha legalább négy góllal legyőzi Izlandot. Az első félidő szoros volt, hiába ment el két góllal Szerbia, Izland egyenlíteni tudott, majd vezetett is a szünet előtt. A második félidő 12-12-ről indult. Izland játszott hatékonyabban, 12 percnyi játék után már négy góllal, 20-16-ra vezetett. 

A szerbek innen álltak fel és tíz perc alatt megfordították a meccset. 25-24-re már ők mentek, amikor már csak nyolc perc volt hátra. Izland még kétszer egyenlíteni tudott, de 26-26 után már csak Szerbia talált be, 29-26-re nyerte a meccset.

Izland ekkor már csak abban bízhatott, hogy a horvátok négy ponttal akarnak továbbmenni, a középdöntőbe, és mindent megtesznek a svédek megveréséért. Erre nem sok esély volt, mert a nagy formában játszó Svédország végig dominált, hamar elhúzott és végül 35-31-re nyert. 

Izland kiesett, de a forduló legvagányabb gólja legalább az övék lett. Gudjon Sigurdsson saját hibájából menekült nagy trükkbe. Hetest dobott, de ejtése nem jött be, a felső lécre ment. Szerencséjére ő érzékelte leghamarabb, hogy merre pattog a labda, így visszasprintelve és bevetődve a kapuba bokszolta. Ez volt Izland utolsó Eb-gólja.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
A csoport, Split:

A végeredmény: 1. Svédország 4 pont, 2. Horvátország 4, 3. Szerbia, 4. Izland

B csoport, Porec:

A végeredmény: 1. Franciaország 6 pont, 2. Norvégia 4, 3. Fehéroroszország 2, 4. Ausztria
Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt. A csoportok első három helyezettje jutott a középdöntőbe.

A középdöntő I. csoportjának állása (Zágráb):
1. Svédország 4 pont (65-56), 2. Franciaország 4 (64-56), 3. Horvátország 2 (63-57), 4. Norvégia 2 (64-60), 5. Fehéroroszország 0 (53-65), 6. Szerbia 0 (47-62)

Rovatok