Index Vakbarát Hírportál

Karatekölyökként védett a dán kézikapus

2018. január 21., vasárnap 21:17

A férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjében Dánia 26-25-re legyőzte a címvédő németeket. A dánoknál a kilencgólos Hans Lindberg volt a nyerőember, de a kapuban Niklas Landin is látványos dolgokat művelt.

Az első félidőben nagyon kevés gól esett, a németek 9-8-ra vezettek harminc perc után. A második félidőben is sokáig maradt az egy-két gólos különbség a két csapat között, az utolsó negyedóra viszont már egyértelműen a dánoké volt. Az 54. percre már három góllal vezettek (23-20). A címvédő még visszajött egy gólra, de az utolsó 80 másodpercre már megint háromgólos előnyben voltak a dánok, ebből meg is őriztek egyet. 

A dán kapus, Landin nem hozott extrát, 31 százalékos hatékonysággal védett, viszont demoralizáló megoldásai voltak . Még a meccs elején, 2-0-s vezetésnél magasra lendülő lábbal, az EHF videócsatornája szerint karatekölyökként védett.

Ennél fontosabb volt az a védése, amit az 50. percben dán emberhátrányban mutatott be.

Landint a támadásnál lehozták, a kapu üresen maradt, és a németek, amint hozzájuk került a labda, már dobtak is rá. A dán kapus azonban jó időzítéssel visszafutva leszedte a német lövést, így elmaradt az egyenlítés. Landin lendületben maradt, csak a reklámtáblák állították meg.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló:
    II. csoport, Varasd (Varazdin):

Az állás: 1. Dánia 6 pont/4 mérkőzés, 2. Spanyolország 4/3 (85-60), 3. Németország 4/4 (97-95), 4. Macedónia 3/3, 5. Csehország 2/3, 6. Szlovénia 1/3
    A csoportok első és második helyezettje jut az elődöntőbe.

Rovatok