Index Vakbarát Hírportál

Spanyolország és Svédország az Európa-bajnokság döntőjében

2018. január 26., péntek 22:57

Négy góllal győzött Spanyolország Franciaország ellen a horvátországi kézilabda Európa-bajnokságon, írja az MTI. A legutóbbi ezüstérmes spanyolok hatgólos előnnyel fordultak a szünetben, és ezt tartani is tudták a meccs végéig. A meccsen játszott Sterbik Árpád is, aki a 21. percben beállva büntetőt fogott. Pont annak a Kentin Mahének a hetesét, akivel csapattársak lesznek nyártól a Veszprémben.

A keretbe utolsó pillanatban behívott Sterbik végül négyből három büntetőt kifogott, de a legjobb Ferran Sole volt, aki kilenc lövésből hétszer talált be a meccsen. Ezzel a spanyolok ötödjére játszanak Eb-döntőt, de eddig mind a négyet elvesztették.

Ellenfelük végül Svédország lesz, miután a skandináv házimeccsen hosszabbításban múlták felül Dániát. Pedig a legeredményesebb játékosuk, Albin Lagergren nélkül játszottak, azonban így is két góllal vezettek az esélyesebbnek tartott dánok ellen a félidőben. A meccs vége előtt két perccel még három góllal vezettek a svédek, de a dánok végül kiegyenlítettek a legutolsó másodpercben.

A hosszabbításban is a svédek kerültek előnybe, és az egész meccsen hátrányban játszó dánoknak ez végül már soknak bizonyult, pedig Mikkel Hansen 17 lövésből 12-t bevágott, de Rasmus Lauge is betalált 15-ből 11-szer.

A döntőben tehát Svédország játszik Spanyolországgal, előbbiek az Eb-k történetének első öt döntőjéből négyet megnyertek, de 2002 óta most először kerültek a fináléba.

Rovatok