Index Vakbarát Hírportál

Rohant a Veszprém, de nem érte utol a Kielt

2018. február 7., szerda 21:22

A Telekom Veszprém Kielben kezdte az évet a kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyarok voltak az esélyesebbek a fogadóirodák szerint, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a németek néhány váratlan kudarcuk után nem álltak jól a csoportban. Másodsorban pedig annak, mert sok hiányzója a Kielnek, elég csak a horvát irányító Domagoj Duvnjakra gondolni, vagy az olimpiai bajnok dán beálló, Toft Hansen távollétére.

Ilics pattintott lövésével a magyar bajnok vezetett, utána 6-5-nél még egyszer nálunk volt az előny, de ekkor utoljára. Pedig az elején gördülékenyek és szellemesek voltak a magyar támadások, aztán döcögőssé váltak.

7-7 után három német gól jött, a félidő végére pedig teljesen szétesett a mieink védekezése, így máris 14-9-re vezetett a hazai csapat. A félidőben azzal szembesülhettünk, hogy a németek 5 találatot értek el lerohanásból, erre pedig csak eggyel válaszoltak a magyarok.

Fordulás után

A második félidő álomszerűen indult – Nagy László nem volt ekkor a csapatban -, két gyors góllal 14-11 lett, majd kettős emberelőny jött, ennél az állásnál viszont előbb Nenadic ziccert hibázott - Landin nagyot védett -, Tönnesen pedig belement, amikor csak be kellett volna játszania a labdát. Vagyis a hátrányt dupla előnyben nem sikerült szűkíteni.

A szlovén iránító, Zarabec azonban azonnal kihasználta a lehetőséget a másik oldalon középről és talpról, így még nőtt is különbség.

A Veszprém azonban nem adta fel, nemsokára háromszor is volt esélye az egyenlítésre, előbb Marguc rohant végig a pályán, de rosszul pattintott, majd Tönnesen rázta le magáról a védőket, felugrott a hatosról a kapussal szemben, de ő is pontatlanul pattintott. (Mintha megijedtek volna a csereként beállt Wolftól.) 18-19-nél pedig emberelőnyben Marguc rohant bele az emberébe.

Ekberg labdát lopott, így az utolsó 10 percre így 18-20-szal fordultak a csapatok. Vranjes időt kért, Ekberg viszont ismét elhalászott egy labdát, a ziccernél viszont kicsúszott a kezéből a labda. Ám ez a jelenet sem volt fordulópont, nem sikerült a felzárkózás. 

Ami késett nem múlt, kivédekezett magyar zámadás után a szélről befutva labdát kapott a szélső, és könnyen bepattintotta Mikler lábai között. Manaszkov nagyon nehéz szögből visszahozta az esélyt, de az is elillant, amikor Nagy László ziccerénél Wolf kapus a felső sarokból kirúgta a labdát.

Andreas Nilsson első gólja a legjobbkor jött beállóból, pláne, hogy Lukas Nilsson mellébombázott a másik oldalon. Az egyenlítésnek negyedszer futhatott neki a Veszprém, de Wolf kapus újra a helyén volt, és mivel a másik oldalon a szlovén Zarabec értékesítette a hetesét, el is dőlt a meccs.

A magyarok edzője levitte a kapusát, de nem sikerült gólt lőnie, így 22-20 lett, vagyis az egymás elleni eredmény is a németeknek kedvez.

Vranjes ezúttal sem használta Schuch Timuzsint támadásban, amit a válogatottban megtett. Ligetvári és Ancsin egy percet sem kapott, Dzsamalit néhány támadásban láthattunk. Az edző egyben a kapitány is, neki kellene a szlovénok ellen a nyárra felkészítenie azokat, akiket most nélkülöz. Lékai Máté legalább játszott, de nem abban az átütő formában, ahogyan ősszel, egy góllal zárt. A mellé és mögé szerződtett szerb Petar Nenadicnak voltak jó megoldásai, két találat került a neve mellé. 

"Tálcán kínáltuk fel az első félidő végét a Kielnek, így pedig nem lehet"

- mondta Mikler Roland kapus a Sport1-nek a meccs után.

A csoport állása:

Rovatok