Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a Fradi a kézi-BL-ben, orosz csapattal folytatja

2018. március 11., vasárnap 18:49

Vereséget szenvedett vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligájának záró csoportmeccsén a Ferencváros a német Bietigheim otthonában, ezzel a Fradi a csoport harmadik helyén zárt, a negyeddöntőben pedig az orosz Rosztov-Donnal találkozik majd. A meccsen, amit végül Bietigheim 27-23-ra nyert, még volt minimális tétje a Fradi számára, ugyanis matematikailag még megszerezhették volna a csoport második helyét.

Az MTI beszámolója szerint a magyar csapat 18 percen keresztül jól tartotta magát, utána viszont meglepően sokat hibázott támadásban, és mivel a védekezése sem volt hatékony, a hazaiak fokozatosan elhúztak. Elek Gábor vezetőedző időt kért, de ezután sem változott a játék képe (16-11).

Egy ideig a második félidőben sem került közelebb ellenfeléhez a Ferencváros, hat gól volt a legnagyobb különbség (22-16). A hajrában sorozatban négy helyzetet is kihagytak a vendégek, így végül sima vereséget szenvedtek.

A negyeddöntőkben Buducnost Podgorica-Győri ETO, Ferencváros-Rosztov-don, CSM Bucuresti-Metz és Midtjylland-Vardar párharcokat rendeznek, a játéknapokat április 6-8. és április 13-15. között tartják majd.

Eredmény, női BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:

SG BBM Bietigheim (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 27-23 (16-11)

a Ferencváros gólszerzői: Jovanovic 7, Szucsánszki 5, Schatzl, Pena, Faluvégi 2-2, Szikora, Mészáros, Van der Heijden, Lukács, Háfra 1-1

Rovatok