Index Vakbarát Hírportál

A Veszprém nyerte a férfi kézilabda Magyar Kupát

2018. április 15., vasárnap 19:58 | aznap frissítve

A Telekom Veszprém nyerte a férfi kézilabda Magyar Kupát, miután 23-21-re legyőzte a MOL-Pick Szegedet vasárnap, a debreceni Főnix Csarnokban rendezett döntőben. A Veszprém 27. alkalommal nyerte meg a sorozatot.

A mezőny legjobbjai a címvédő veszprémiek horvát válogatott kapusa, Mirko Alilovic, valamint klubtársa, a hat gólig jutott Lékai Máté voltak. Érdekesség, hogy Alilovic a nyártól épp Szegeden folytatja.

A kupadöntőt a Veszprém kezdte jobban, ám 3-2 után egészen a második félidő elejéig nem sikerült ismét átvennie a vezetést a címvédőnek. A meccs ennek ellenére szoros volt, mivel a Szeged sem tudott két gólnál nagyobb előny építeni. Aztán 14-13-nál ismét a Veszprémnél volt az előny, de ekkor a Szeged fordított szinte azonnal 17-16-ra.

A folytatásban a Szeged több mint másfél percig kettős emberelőnyben játszhatott, ennek ellenére ebből az időszakból Alilovic két bravúrja, illetve Petar Nenadic gólja révén a veszprémiek jöttek ki jobban, és mint később kiderült, ezzel el is dőlt a csata.

A hajrára Szegedet vezető Pastor mesternek már nem maradt időkérése, csapata 16 percig nem tudott akciógólt dobni, így a Telekom Veszprém végül magabiztosan védte meg címét, és visszavágott a nagy riválisnak a március 10-én az NB I rangadóján elszenvedett vereségért, ami 15 éve az első rendes játékidőben aratott sikere volt a Szegednek Veszprémben.

A kupadöntőben a veszprémiek nyolc, a szegediek viszont csak két alkalommal játszottak emberhátrányban.

A lefújás után Ljubomir Vranjes, a Veszprém vezetőedzője is azt emelte ki elsőként, hogy csapata fantasztikusan teljesített védekezésben, és mögötte Alilovic is, így nem lehetett esélye a Szegednek.

Tudtuk, hogy remek csapatot alkotunk, ennek megfelelően készültünk mentálisan a héten. Lesznek még vereségeink, de abban is biztos vagyok, hogy olyan nagy győzelmeink is, mint a mai

- tette hozzá a svéd edző.

A Szeged edzője, Juan Carlos Pastor elismerte, számukra azon ment a meccs, hogy kettős emberelőnyben nem tudtak gólokat szerezni, sőt még kaptak is egyet.

Mindig azon múlik a vereség, mennyire koncentrálunk ziccerben, hogy ne hagyjunk ki üres kapus helyzeteket. Mi ma elkövettük ezeket a hibákat, ez az oka a kudarcnak

- nyilatkozta.

A hazai mezőnyt hosszú évek óta uraló két csapat a 19. alkalommal találkozott a kupa döntőjében, a legutóbbi 10 döntőből pedig 9-ben ez volt a párosítás. A legutóbbi szegedi győzelemhez egészen 2008-ig kell visszalapozni, mindösszesen pedig csak 4 alkalommal fordult elő, hogy ne a Veszprém nyerte volna a két csapat párharcát.

(via MTI)

(Borítókép: A szegedi Bánhidi Bence (b) és Thiagus Petrus Gonsalves (j), valamint a veszprémi Petar Nenadic (k) a Magyar Kupa döntőjében játszott Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Rovatok