Index Vakbarát Hírportál

Pár hete már átéltük ugyanezt, hogy egy gólon múlt

2018. május 24., csütörtök 10:21

„Nem tudom, van-e még egy másik bajnokság a világon, amelyikben két pontot veszítve ne lett volna bajnok egy csapat. Büszkeség, hogy a világ legjobb csapata ellen sokáig, az utolsó percig, az utolsó lövésig versenyben tudtunk lenni. Így veszíteni viszont borzasztó érzés” - foglalta össze a klub honlapján érzékletesen Elek Gábor, a Ferencváros kéziseinek edzője, mi történt az utolsó fordulóban.

A Ferencváros 42-24-re nyert az utolsó fordulóban, ez éppen egy góllal volt kevesebb, mint ami az aranyhoz kellett volna. 

Nem feltétlen az utolsó fordulón múlt az első hely, mert a Fradi nemcsak a Vác ellen támadott a bajnoki aranyért, hanem Győrben is.

Ha akkor az utolsó támadást sikerrel fejezik be, és csak egy góllal kapnak ki, akkor az egymás elleni eredménnyel ők a jobbak, és teljesen mindegy a gólkülönbség a bajnokság hátralévő részében.

„Győrben egyszer már átéltük ugyanezt. És most megint. Volt még esélyünk, és megint egy gólon múlt. Nagyon nehéz ilyenkor bármit mondani, élet-halál volt az utolsó perc is. Nagyon sajnáljuk, hogy a szurkolóink kitartó biztatását nem tudtuk aranyéremmel meghálálni” - ezek már a kapus, Bíró Blanka szavai.

Szucsánszki Zita is a szurkolókról beszélt, az a Fradi lényege szerinte, hogy nem csinálták meg, mégsem mentek haza a csarnokból.

Az irányító szülni szeretne, így a következő szezont biztosan kihagyja, utána pedig majd kiderül, hogy vissza tud-e térni erre a szintre.

„Az utolsó három percben már tudtuk, mi a másik meccs eredménye, így még fájóbb” - összegzett.

A 19 éves Háfra Noémi öt gólt lőtt, az utolsó támadásnál azzal bízta meg az edző, hogy lőjön, meg is tette, de nem sikerült.

(Borítókép:  A ferencvárosi Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára (b-j) a női kézilabda NB I záró fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - GVM Europe-Vác mérkőzés végén az Elek Gyula Arénában 2018. május 23-án. - f otó: Czagány Balázs / MTI)

Rovatok