Index Vakbarát Hírportál

Nagy László mégis visszatér a kéziválogatottba

2018. május 27., vasárnap 13:24

Keretet hirdetett Ljubomir Vranjes, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya a Szlovénia elleni június eleji vb-selejtezőkre. A keretben nincs ott a térdműtéten áteső Császár Gábor, visszatért viszont Lékai Máté és Faluvégi Rudolf is, illetve a 37 éves Nagy László, akit azután sikerült meggyőzni a visszatérésről, hogy tavaly októberben lemondta a válogatottságot.

A keret nagy része május 28-án Budaörsön kezdi meg a felkészülést, három légiós később csatlakozik majd hozzájuk.

A válogatott június 9-én Koperben, majd 13-án Veszprémben játszik a szlovénok ellen, a tét a 2019-es dán-német közös rendezésű vb-re jutás, ahonnan a győztes kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig az olimpiai selejtezőre mehetnek.

A 19 fős keretbe a legtöbben, hatan a Veszprémből érkeznek – igaz, Schuch Timuzsin már bejelentette, hogy a Ferencvárosnál folytatja –, a bajnok Szeged viszont csak három játékost ad a válogatottba.

A magyar férfi válogatott kerete a Szlovénia elleni vb-selejtezőkre

Kapusok: Borbély Ádám (Orlen Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)

Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC VSE)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német), Nagy László (Telekom Veszprém)

Irányítók: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sczuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)

Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes, francia), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

Balszélső: BókaA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)

Rovatok