Index Vakbarát Hírportál

Női kézi-Eb: kötelező továbbjutni a csoportból

2018. június 12., kedd 12:59

A női kézilabda-válogatott a november végén kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon Horvátországgal, Spanyolországgal és Hollandiával játszik majd a csoportjában.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az elsőkalapos magyarok Montbéliard városában játszanak majd, és a C csoportba a korábbi Eb- és vb-eredmények alapján Hollandia is belekerült. Egy kőkemény ellenfél így már biztosítva volt Kim Rasmussen csapatának.

A magyarokhoz és hollandokhoz a második kalapból a spanyolokat, a negyedikből a horvátokat húzták hozzá. A csoportból hárman jutnak tovább, ebbe a papírforma alapján a magyaroknak bele kell kerülniük. A hollandok a legveszélyesebbek, két éve második lettek az Eb-n, a spanyolok 11 helyen végeztek, ezzel eggyel előzték a magyarokat, míg a horvátok az utolsók lettek. A D csoportból a Norvégia, Csehország, Románia, Németország négyesből érkezik majd három középdöntős ellenfél.

A magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen kijelentette, már a kiemeléskor sem örült annak, hogy a hollandokkal azonos csoportba kerültek.

„Remek meccseket játszottunk velük a selejtezők során, le is győztük őket, Eb-ezüstérmesként és vb-bronzérmesként azonban ők az esélyesebbek" - mondta a dán edző.

Hozzátette, a spanyol válogatott több klasszis játékossal rendelkezik, és rendkívül gyors, ami ellen meg kell találni a megfelelő játékmódot. Meglátása szerint annak a mérkőzésnek egyenlő esélyekkel vághatnak neki a csapatok.

„A horvátokat is tiszteljük, ugyanakkor úgy gondolom, ha néhány, jelenleg sérült játékosunk visszatér, és nem csak kevés emberen múlik a sikerességünk, esélyesebbek vagyunk náluk" - mondta.

Rasmussen szerint az Európa-bajnokság a legerősebb kézilabdatorna, de a középdöntős rendszer lehetővé teszi, hogy egyszer akár hibázhasson is egy csapat, hiszen megmarad az esélye a legjobbak közé jutásra.

„Úgy érzem, ma már eljutottunk odáig, hogy a magyar csapatot nehéz legyőzni, így senki nem becsül le minket." 

Csoportok:

 A csoport, Nantes

B csoport, Nancy

C csoport, Montbéliard

D csoport, Brest

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Rovatok