Index Vakbarát Hírportál

Sterbik jól védve is 31 gólt kapott, elbukott a Veszprém

2018. szeptember 22., szombat 19:41

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában a Veszprém az első fordulóban vereséget szenvedő Barcelonához látogatott.

Az előző szezonban mindkét csapat meglepetésre már a nyolc közé sem jutott be a sorozatban, idén értelemszerűen javítani szeretnének.

Lubomir Vranjes úgy döntött, hogy az elején a régi csapatnak ad lehetőséget, Lékai irányított, és Nagy valamint Ilics volt a két átlövő, a szlovén Blagotinsek pedig a beállós.

4-1-re így is meglépett a katalán csapat, aztán 7-6-ra már a mieink vezettek, Sterbik Árpád fogott egy-két labdát, elöl pedig pontosak volt az átlövések.

A félidő második szakaszára beállt az a francia világbajnok Kentin Mahé, aki eddig egy percet sem kapott a magyar klubnál. Egy nagy gólt lőtt, de voltak hibái is, amiket kihasználtak a hazaiak, és a félidő végére megint háromgólos különbség (17-14) alakult ki.

A második félidőben a Veszprém akárhogy igyekezett is, nem tudott közelebb kerülni a katalánokhoz, nem sikerült nyomás alá helyezni a riválist, nem lett szoros a csata. A kényelmes 3-4 gólos különbség szinte végig megvolt.

Az utolsó öt perc előtt már 30-24 lett, onnan alig akadt értékelhető támadása a Barcának, mert már érezték, hogy megvan a meccs.

A végeredmény 31-28 lett, ebben a csarnokban még sohasem nyert a Veszprém, most sem.

A két kapus 30 százalékos hatékonysággal védett, a Barcának 6 lerohanása volt, míg a mieinknek három. A 14 technikai hiba viszont rendkívül sok, kivált, mert az ellenfél csak hatszor hibázott.

A csoport állása: 1. Vardar 4 pont, 2. Meshkov Breszt 4, 3. Barcelona 2, 4. Kielce 2, 5. Veszprém 2, 6. Löwen 2, 7. Montpellier 0, 8. Kristianstad 0.

A címvédő Montpellier pont nélküli még.

Rovatok