Index Vakbarát Hírportál

Drámai végjátékban, másodpercekkel a vége előtt győzött a Fradi

2018. október 14., vasárnap 16:44 | aznap frissítve

Az FTC-Rail Cargo Hungaria egészen hihetetlen végjátékban 27-26-ra legyőzte a norvég bajnok Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában Érden.

Jól kezdte a találkozót az FTC, amely a tizedik percben már három góllal vezetett (7-4). A norvégok rendre gyors akciókat vezettek, de Bíró Blanka védései miatt nem tudtak felzárkózni, sőt a magyar együttes 4-0-s sorozata miatt időkérésre kényszerültek (12-6). A Vipers több mint tíz percig nem volt eredményes, de utána egy 4-1-es és egy 4-0-s szériával három gólra csökkentette a hátrányát a szünetig (17-14).

A második félidőben nem tudta megismételni a korábban látott lendületes, pontos játékát az FTC, ezt kihasználva a Győr korábbi két játékosa, Katrine Lunde és Linn Jörüm Sulland vezérletével fordított, és a meccs során először vezetett a Kristiansand (23-24). A Ferencváros nyolc percig nem talált a kapuba, viszont öt gólt kapott ebben az időszakban.

Elek Gábor vezetőedző 52 másodperccel a vége előtt, 26-26-os állásnál időt kért. Háfra Noémi gólját nem adták meg belemenés miatt, a norvégok a győzelemért támadhattak, de

Kovacsics Anikó labdát szerzett, és egy nagy sprint után beállította a végeredményt.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa Sulland lett hat góllal. Az egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező FTC jövő vasárnap a német Bietigheim otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Hat góllal verte a horvát bajnokot a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC hat góllal győzött a horvát bajnok Podravka Koprivnica otthonában. A címvédő a kilencedik percben vezetett először, és az első félidő folytatásában már nem is engedte ki kezéből az előnyt. Ennek ellenére a hazaiak remekül tartották magukat, gyors játékukkal igyekeztek hibázásra kényszeríteni az ETO-t, a Kecskemét korábbi kapusa, Jovana Risovic pedig több bravúrt is bemutatott (13-14).

A szünet után egyenlített, sőt a meccs során először a vezetést is átvette a rendkívül bátran, önbizalommal, lendületesen játszó Podravka Koprivnica (19-18). Danyi Gábor vezetőedző a francia Amandine Leynaud és Kiss Éva után a norvég Kari Aalvik Grimsbőt állította a kapuba, és ez is hozzájárult, hogy csapatuk fordított, majd egy 6-1-es szériával ismét megnyugtató előnyre tett szert, amit a találkozó végéig megőrzött.

A Győr a Thüringer HC-t fogadja, a Ferencváros pedig az ugyancsak német Bietigheim otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében jövő vasárnap.

Eredmény:

női Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, D csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand (norvég) 27-26 (17-14)

A Ferencváros gólszerzői: Kovacsics 7, Snelder 6, Pena, Háfra 5-5, Schatzl 2, Mészáros, Lukács 1-1

Podravka Koprivnica (horvát)-Győri Audi ETO KC 27-33 (15-17)

A magyar csapat gólszerzői: Amorim, Oftedal 8-8, Fodor, Knedlikova, Bódi, Groot 3-3, Brattset 2, Kristiansen, Puhalák, Hansen 1-1

Rovatok