Index Vakbarát Hírportál

Négyes emberhátrányban támadva szerzett gólt a német kézilabdacsapat

2018. október 22., hétfő 21:18

Sokáig emlékezetes körülmények között született gól a német női kézilabda-bajnokság (HBF) legutóbbi fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A bajnokság utolsó helyén álló SV Union Halle-Neustadt mérkőzése a HSG Bad Wildungen Vipers ellen nem tartogatott sok izgalmat, legalábbis az 56. percig.

Az ekkor már 10 gólos hátrányban lévő hazai csapat egy hármas emberhátrányban elkövetett szabálytalanság miatt újabb embert veszített el 2 percre, sőt mivel a játékvezetők szerint a hallei edző túl hevesen reklamált, kiosztottak neki egy piros lapot, ami azt jelentette, hogy még egy mezőnyjátékosnak le kellett jönnie a csapatából.

A Halle egyetlen mezőnyjátékossal a pályán is megpróbált támadni, de nem járt sikerrel, sőt az elvesztett labdából újabb gólt kapott, ám ez sem vette el a hazai csapat kedvét a szinte lehetetlen feladattól. Ismét támadással próbálkozott – az egyik lejáró kiállításnak köszönhetően immáron két mezőnyjátékossal –, és ezúttal már sikerült gólt szerezni az akcióból.

A végeredmény szempontjából persze sokat nem számított a dolog, de a négyes emberhátrányból szerzett gól legalább a hazaiak büszkeségének jóleshetett.

(via NSO)

Rovatok