Index Vakbarát Hírportál

31 szegedi gól sem volt elég a PSG ellen semmire

2018. november 4., vasárnap 19:14

Öt forduló után mindössze két csapat állt 100 százalékos mérleggel a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a MOL-Pick Szeged és a francia Paris Saint-Germain. A két csapat vasárnapi párizsi rangadóját követően a franciáknak sikerült megőriznie tökéletes mérlegét, miután 2 góllal legyőzték a magyar bajnokot. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Szegednek nem sikerült kiegyenlítenie a PSG elleni örökmérlegét a két együttes ötödik találkozóján, ami így magyar szempontból egy győzelmet, egy döntetlent és immár három vereséget mutat.

A szegediek keretéből a spanyol Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt, míg a hazaiaktól a lábműtétje után gyógyuló Nikola Karabatic hiányzott.

A mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban, a PSG hét perc alatt csupán egyszer talált be (1-3), de a folytatásban összeállt a franciák védekezése, és a 17. percben átvették a vezetést (7-6). A folytatásban a szegediek védekezése akadozni kezdett, támadásban pedig a szerencse is elpártolt a magyaroktól, akik többször is a kapufát találták el. Mindennek eredményeként ebben az időszakban a PSG jelentős előnyre tett szert (11-7).

A szegedi játékosok dicséretére szóljon ugyanakkor, hogy még a szünet előtt sikerült felzárkózniuk egy 3-0-s sorozattal, így az első félidőt mindössze egygólos hátrányban zárták  (15-14).

A második félidőt – jelentős részben a taktikai okokból csak ebben a játékrészben beszálló Balogh Zsolt játékának köszönhetően –, remekül kezdte az NB I címvédője, és visszavette a vezetést (20-19). Erre azonban a francia együttes rögtön reagált, és szinte azonnal visszavette az irányítást, ami a játék képén és az eredményen is megmutatkozott. A PSG állva hagyta a magyarokat és 29-26-ra ellépett.

Leginkább a német Uwe Gensheimer bizonyult tarthatatlannak, amin a szegedi kapuscsere sem segített, ráadásul a korábbi meccseken kiemelkedően játszó szlovén irányító, Dean Bombac magához képest nem teljesített igazán jól a mérkőzésen, különösen az eladott labdáival rontott sokat az összképen.

A hajrában a szegediek mindent megpróbáltak, de ez csak arra volt elég, hogy egy 4-0-s szériával az utolsó percig szorossá tegyék az állást.

A Szeged jövő szombaton a svéd IFK Kristianstad otthonában folytatja szereplését a BL-ben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport:

A Szeged gólszerzői: Bodó 7, Sostaric 5, Balogh Zs. 4, Maqueda, Sigurmannsson, Bánhidi 3-3, Källman, Bombac 2-2, Canellas, Zsitnyikov 1-1

Szombaton játszották: A csoport:

(via MTI)

(Borítókép:  Stanislav Kasparek a MOL-Pick Szeged játékosa (j) kapura dob a Paris Saint-Germain ellen játszott mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a B csoport hatodik fordulójában Párizsban 2018. november 4-én. - fotó:  Christophe Petit Tesson /  EPA / MTI)

Rovatok