Index Vakbarát Hírportál

Mikler-gálával vágott vissza a Löwennek a Veszprém

2018. november 21., szerda 21:18 | öt éve frissítve

Szombaton két vereség után tudott újra győzni a Telekom Veszprém a BL-ben, méghozzá remek játékkal. Most úgy tűnik, nem csak egy fellángolást láttunk a Kristianstad ellen, hanem tényleg elkapta a fonalat a csapat, szerdán ugyanis idegenben, egy 29-25–re végződött meccsen vágott vissza a Löwennek az itthon elszenvedett vereségért – írja az MTI.

A magyar csapat Mikler Roland védéseinek köszönhetően már a meccs elején el tudott lépni, utána azonban hat percig egy veszprémi sem talált kapuba. A házigazdáknak sem ment sokkal jobban a játék, ez idő alatt csak az egyenlítésig jutottak, utána pedig a Veszprém a pontos átlövéseknek köszönhetően három góllal is meglépett. A németek innen még fel tudtak zárkózni, a szünetre 14-13–as veszprémi vezetéssel mentek a csapatok.

A második félidő elején aztán hiába került kettős emberelőnybe a Veszprém, átvette a vezetést a hazai csapat, főleg Andreas Palicka védéseinek köszönhetően, a vendégeknél azonban Mikler brillírozott a kapuban, és ezúttal támadásban is sikerült felnőni mellé, 25-20–ra is vezetett a magyar csapat.

Innentől aztán végig kapus nélkül támadott a Löwen, ami eredményesnek is bizonyult, de David Davis remek érzékkel kért időt, így 26-24–nél sikerült megtörni a németek lendületét, a hajrában pedig Mikler bravúrjainak köszönhetően esélye sem maradt a hazaiaknak az egyenlítésre. A Veszprém legeredményesebb játékosa egyébként Kentin Mahé volt, a francia irányító 8 gólt dobott a meccsen.

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged szombaton az egész BL-ben egyedüliként százszázalékos Paris Saint-Germaint fogadja a B csoportban, az öt sikerrel és négy vereséggel álló veszprémiek pedig jövő vasárnap a címvédő francia Montpellier HB csapatát látják majd vendégül.

Rovatok