Index Vakbarát Hírportál

Háromból három vereséggel készült a női kéziválogatott az Eb-re

2018. november 25., vasárnap 17:53

Az Eb-címvédő Norvégia (25-19) és a világbajnok franciák (19-18) elleni vereség után vasárnap harmadik meccsét is elvesztette a női kézilabda-válogatott a norvégiai Möbelringen-kupán, ahol a zárónapon Dániától kaptak ki 23-16-ra.

A franciaországi Európa-bajnokságra felkészülésül szolgáló torna utolsó meccsén már nem volt ott a magyar csapatban a szombaton sérülést szenvedő Klivinyi Kinga, de nem ő volt az egyetlen hiányzó, mellette Háfra Noémi, Kovacsics Anikó, Mészáros Rea, Bíró Blanka és Kovács Anna sem játszhatott, vagyis eléggé tartalékos és megfogyatkozott kerettel állt ki Kim Rasmussen csapata a dánok ellen.

A legelső gólt még a magyar csapat dobta Pálos-Bognár Barbara révén, ám utána jó hét percig nem jött újabb magyar gól. Ennek ellenére még az első félidőben fordítani tudtak egyszer, a félidő vége viszont a dánoké volt, akik 10-8-as előnnyel mehettek a szünetre. A második félidőben Kiss Éva védéseinek köszönhetően egyenlíteni tudott a magyar válogatott, támadásban viszont nem tudtak megújulni, így sima vereség lett a vége.

A franciaországi Európa-bajnokság jövő csütörtökön kezdődik, a magyar csapat a C csoportban, Montbéliard-ban sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik. (Index/MTI)

Dánia-Magyarország 23-16 (10-8)

a magyar gólszerzők: Planéta 5, Tóth G., Kiss N., Tóvizi 2-2, Pálos-Bognár, Schatzl, Orbán, Kazai, Szabó L. 1-1

Rovatok