Index Vakbarát Hírportál

Egy bravúrral nagyot léphetünk előre

2018. december 5., szerda 09:28

A magyar női kézilabda-válogatott szerda este 21 órától a spanyolokkal játszik, már mindkét válogatott továbbjutott, az a kérdés, mennyi pontot visznek a középdöntőre. Hollandia már csoportelső, mivel mindkét csapatot legyőzte, de a meccs győztese garantáltan értékes két ponttal várhatja a folytatást. (A hollandok értelemszerűen négy ponttal folytatják.)

A másik ágon Románia és Norvégia már bejutott a hatos középdöntős csoportba, a németeknek ehhez még le kell gyűrniük a cseheket, és ha így lesz, két pontot visznek a középdöntőbe, miután az első fordulóban meglepetésre megverték a nagy esélyes norvégokat.

Azon az ágon előfordulhat, hogy három két ponttal érkező csapat érkezik, ami még inkább felértékeli az esti meccsünk jelentőségét.

Ennek kulcskérdése, hogy a Fradi spanyol irányítóját, Nerea Penát sikerül-e kikapcsolni a játékból. Ha igen, akkor nyerhet a magyar válogatott.

"Nerea ugyanúgy ismer minket, ahogy mi őt. Ezért tudatosan kell játszanunk ellene"

- mondta csapattársa, Kovacsics Anikó.

Nem Rasmussen válogatottja az esélyes, de egy spanyolok elleni győzelemmel és egy középdöntőbeli bravúrral akár a legjobb nyolc közé is be lehetne kerülni, ami az olimpiai selejtező miatt akár még igen fontos is lehet.

Hiszen erről a tornáról két helyet osztanak ki, és azon nemzetek reménykedhetnek, amelyeknek nem sikerül esetleg jól a jövő évi világbajnokság a japán Kumamotóban.

Rovatok