Index Vakbarát Hírportál

Norvégia kiakadt a szerencsétlen tv-közvetítésen

2018. december 5., szerda 13:18

Eléggé kiakadtak a norvég női kézilabda-válogatott tagjai, amikor meglátták, hogy milyen felvételek készültek róluk egy időkérés közben az Európa-bajnokságon.

Szerencsétlen tv-közvetítés

A norvégok Csehországgal játszották utolsó csoportmeccsüket, az első félidő 14. percében jött az első időkérés, amelyiknél az Eb-t közvetítő stáb nem fért oda a norvég játékosoktól, és egy elég rossz megoldást választottak. Több játékost alulról filmeztek, csak derékon alul mutatták őket.

„Ó, nem, az istenit" – fakadt ki az NRK-nak a norvég válogatott kapitánya, Stine Bredal Oftedal, amikor meglátta a felvételeket. „Ez elég vad volt" – jegyezte meg Emillie Hegh Arntzen.

A Győrben játszó Victoria Kristiansen szerint is elég rosszul sikerült közvetítés volt. „A kameráknak arra kell összpontosítani, hogy mi történik a pályán. Nekünk és a szórakozást keresők számára is fontos, hogy jó képek készüljenek."

A Norvégiában az Eb-t adót TV3 elhárította a felelősséget, mert a képeket nem ők készítették, ugyanakkor jelezték a közvetítést készítőknek, hogy nem volt rendben ez a megoldás.

Az európai szövetség kommunikációs menedzsere, JJ Rowland azzal védekezett, hogy a norvég játékosok nagyon összezártak, és így nem tudott máshogy közel menni hozzájuk az Infront nevű cég stábja. Rowland azt ígérte, hogy a következő meccseken azért körültekintőbbek lesznek.

A norvégok egyébként 31-17-re nyertek a csehek ellen, és a középdöntőbe jutottak.

Rovatok