Index Vakbarát Hírportál

Leynaud bravúrjaival simán nyertek a franciák a női kézi-Eb-n

2018. december 6., csütörtök 23:00

A házigazda francia válogatott magabiztosan nyert a dán csapat ellen csütörtökön, a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének nyitófordulójában, a montenegrói válogatott pedig ugyan a végére kicsit kiengedett, de így is simán verték meg a svédeket – írja az MTI.

A világbajnok franciáknál elsősorban megint Amandine Leynaud remekelt a kapuban, de ki kell emelni a válogatott siófoki játékosát, Estelle Nze Minkót is, akinek mind a hat kapura lövéséből gól született, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

A meccs legjobbja végül így is Leynaud lett, az alábbi videót elnézve teljes joggal.

A másik meccsen Montenegró már az elején begyújtotta a rakétákat, Jovanka Radicevic vezérletével fokozatosan elléptek a svédektől, és a 22. percben már hét góllal vezettek.

A szünetig sikerült kozmetikáznia az eredményen a svédeknek, de a második játékrész elején hiába nem szerzett hat percig gólt Montenegró, kilenc perccel a vége előtt megint hét gól volt a különbség a javukra. A hajrában aztán megint felzárkóztak a skandinávok, ezért szoros lett a végeredmény, de reális esélye így sem nagyon volt a győzelemre a svéd csapatnak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radicevic volt kilenc góllal. Csapattársai közül a Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic kettő, a Kisvárda balátlövője, Andrea Klikovac egy gólt dobott.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló:

I. csoport (Nantes):

Rovatok