Index Vakbarát Hírportál

Több mint szemtelen gólt vágott nekünk a norvég Herrem

2018. december 8., szombat 08:27

Szombaton súlyos vereséget szenvedett a női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjében – az első csoportkörből pont nélkül érkező Norvégia 38-25-ös sikerrel gázolt át a magyar csapaton, a meccs már a szünetre is kezdett eldőlni, igaz, akkor még csak hétgólos volt a norvégok előnye (19-12).

A sikerhez hat góllal járult hozzá Camilla Herrem, aki az első félidő végén szépségdíjas találatot szerzett Bíró Blanka ellen. A 32 éves balszélső egy leindítás után szerezte a rettentő okos gólt – teljesen ütemtelenül dobta el a labdát, miközben a dobáshoz lendítette a jobb karját, leállt a mozdulattal, és szinte csak elpöccintette a labdát mellmagasságból, de közben még meg is csavarta azt, hogy Bíró mellett elpattanva kijöjjön belőle a cunder, és ne keresztbe menjen el a kapu előtt, hanem gól legyen.

A mérkőzés után egyébként a magyar kapitány Kim Rasmussen azt mondta, hogy „Norvégia mindenben, gyorsaságban, döntésekben, időzítésben is előttünk járt ma. Szomorúak vagyunk emiatt. Ha nem állnak le, nem egy élmény ellenük játszani.”

A magyar csapat vasárnap 15.00-tól az ellen a Németország ellen folytatja, ami pénteken simán, 29-23-ra verte a spanyolokat. Arról a meccsről Meike Schmelzer találatát érdemes kiemelni, ő a kapunak háttal, a válla fölött húzta be a labdát a kapuba.

Rovatok