Index Vakbarát Hírportál

Először jutottak Eb-döntőbe a francia női kézisek

2018. december 14., péntek 23:18

A világbajnok és házigazda francia csapat most először jutott be a női kézilabda Európa-bajnokság döntőjébe, miután meglepően sima meccsen, 27-21-re legyőzte Hollandiát a pénteki, párizsi elődöntőben – írja az MTI.

A hazai pályán játszó franciák öt percig nem tudtak gólt dobni, de az első találat után eléggé belejöttek, jobban kézilabdáztak a hollandoknál, és egy 6-1-es sorozattal el is tudtak húzni. A hollandok tudtak javulni védekezésben, így a félidő előtt még fel tudtak zárkózni, a szünetre egygólosra csökkent a francia csapat előnye.

A második félidőben egyenlíteni is tudtak, de a hazaiak megint megrázták magukat, és egy 7-1–es sorozattal már gyakorlatilag több mint tíz perccel a vége előtt eldöntötték a meccset. A mérkőzés legjobbja egyébként a norvég-svéd meccshez hasonlóan itt is egy siófoki kézis, Estelle Nze Minko lett, aki hat lövésből hat gólt szerzett.

A másik elődöntőn sem kellett a körmét rágnia senkinek a végjátékban, az oroszok ugyanis simán, szintén hat góllal, 28-22–re verték a keresztszalag-szakadást szenvedő Neagut nélkülöző románokat. A meccset egyébként a románok kezdték jobban, és az első félidőben a játék képe alapján is a román csapat tűnt jobbnak, de a második félidőben aztán feljebb kapcsoltak az oroszok, és rövid úton el is döntötték a meccset.

A meccs legjobbja  a Rosztov-Don szélsője, Anna Vjahirjeva lett, aki 17 lövésből 13 gólt dobott.

Eredmények, elődöntő:

Rovatok