Index Vakbarát Hírportál

Simán nyerte a második meccsét a kéziválogatott

2019. január 13., vasárnap 19:47

Megnyerte második meccsét a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán-német közös rendezésű világbajnokság második fordulójában. Az argentinok elleni 25-25 után tényleg nagyon simán, 10 góllal vertük Angolát, 34-24-re nyertünk.

A meccs lényegét az első félidőben alkotta meg a magyar csapat. Gyakorlatilag a találkozó első negyedére eldőlt minden, hiszen már akkor is tíz góllal vezettünk és ezt a vezetést egészen a meccs végéig megőriztük. Harminc perc elég volt, hogy eldöntsük a meccs sorsát, és ezt emelte ki Csoknyai István szövetségi kapitány is a meccs végén adott interjúban.

Nem volt gondunk, hiszen a második félidőben csak a második sor játszott és ők sem adták alább. Legalább az előnyt tartani tudták.

Angola ügyesen kézilabdázott, volt egy zseniális kettős kínai figurájuk is, de a tudásuk meg sem közelítette a miénket. Könnyed győzelem volt, amire éppen szüksége is volt a válogatottnak az argentinok elleni döntetlen után.

A magyar csapatnak rövid pihenője lesz, hiszen hétfő délután már jön Katar, amely éppen az angolai csapat ellen szenvedett meglepő vereséget, de ne felejtsük el, a délszlávokkal megerősített csapat, amely legutóbb nyolcadik lett a vb-n óriási kihívás lesz. Ott, azon a meccsen dőlhet el majd a sorsunk.

Ez a mai meccs arra teljesen jó volt, hogy megmutassuk, nagyszerűen tudunk védekezni, és jó támadásokat tudunk vezetni. Lerohanásból (ami például az argentinok ellen egyszer sem volt) tudtunk gólokat dobni, átlövésből kihasználtuk a magassági fölényünket. Így aztán van miért bizakodva várni a következő meccset.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:

Magyarország-Angola 34-24 (18-8)

Koppenhága, 6000 néző, v.: Kolahouzan, Mousavian Nazhad (irániak)

lövések/gólok: 47/34, illetve 48/24

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/2

kiállítások: 6, illetve 6 perc

Magyarország: Mikler - Hornyák 2, Bodó 3, Bánhidi 2, Lékai 2, Nagy L. 1, Bóka 5, cserék: Ilyés, Sipos 1, Jamali 4, Balogh Zs. 4, Juhász Á. 3, Császár 4, Ancsin 2, Ligetvári 1, Székely, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics

(Borítókép: Bánhidi Bence a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában játszott Magyarország - Angola mérkőzésen 2019. január 13-án. Fotó: Jonathan Nackstrand / AFP)

Rovatok