Index Vakbarát Hírportál

Dánia nagyon megverte Norvégiát a kézilabda-vb döntőjében

2019. január 27., vasárnap 20:01

Dánia 31-22-re legyőzte Norvégia csapatát a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében, Herningben.

A két csapat a csoportkörben is találkozott egymással, abból a meccsből kiindulva a norvégok valószínű szorosabb döntőben reménykedte, az első találkozójukon az olimpiai bajnok dánok "csak" 30-26-ra nyertek.

A norvégok a két évvel ezelőtti döntőjük után a második, a dán válogatott pedig története negyedik vb-döntőjét játszotta, de nyernie korábban egyik csapatnak sem sikerült.

A döntőben 3-2-nél vezettek utoljára a norvégok, onnan a házigazdák Mikkel Hansen irányításával 7-2-es rohammal egyértelműsítették, hogy ki a meccs esélyese. A dánok extázisban játszottak, mégis rendkívül taktikusan, hiszen tökéletesen semlegesítették az ellenfél legjobbját, Sander Sagosent, és lényegében már a szünet előtt eldöntötték a meccset.

Niklas Landin a második félidőben is bravúrosan védett, erre alapozva a dánok a 47. percben már tíz góllal vezettek, és mivel a hajrában sem történt változás a játék képében, így a házigazdák válogatottja váratlanul nagy fölénnyel nyerte a döntőt.

Érdekesség, hogy a világbajnokságot százszázalékos teljesítménnyel megnyerő dánok idén csak a magyar válogatottól kaptak ki – január 6-án az odensei felkészülési mérkőzésen 28-25-re –, és a tornán is a magyarokkal játszották a legszorosabb meccsüket, amikor a középdöntő első fordulójában 25-22-re győztek.

Kár, hogy ezzel nem mentünk különösebben semmire.

Eredmény, döntő:

Dánia-Norvégia 31-22 (18-11) 

A legeredményesebb játékosok: M. Hansen 7, M. Toft Hansen 5, illetve Jöndal 9, Sagosen, Johannessen 3-3

A 3. helyért játszott mérkőzésen: Franciaország-Németország 26-25 (9-13)

(MTI)

Rovatok