Index Vakbarát Hírportál

Pena 14 gólt vágott a Fradiban, győzelemmel hangoltak a Győrre

2019. január 27., vasárnap 15:49

A Győr után a Ferencváros is győzelemmel kezdte a női kézilabda Bajnokok Ligája középcsoportját, a Fradi a német Thüringer HC otthonában nyert 35-32-re 19-19-es félidei eredmény után. A Fradiban hatalmasat játszott a klub spanyol légiósa, Nerea Pena, aki egymaga a negyven százalékát hozta csapata góljainak azzal, hogy 14-szer talált be.

A német bajnok pontosabban kezdte a meccset, a Fradinak zárkóznia kellett, amit elsősorban Pena remek játékának köszönhetően sikerrel meg is tett. Pena már az első félidőben 10 gól fölé jutott, ami jól mutatja egyben azt is, hogy a társaknak mennyire nem ment az első játékrészben.

A Fradi csak a 39. percben jutott először vezetéshez, de nem sikerült igazán meglépniük, így végig szoros maradt a mérkőzés.

A Ferencváros ezzel megtartotta tétmeccsen való veretlenségét a német csapattal szemben, eddig hét meccsen hat győzelem, egy vereség volt a mérlegük az MTI gyűjtése szerint.

Az előző csoportkörből két pontot hozó Fradinak fontos volt a győzelem, hiszen így már továbbjutó helyen állnak a középcsoportban, igaz, még öt meccs hátra van ebből a szakaszból. A folytatás egyből nehéznek is ígérkezik, hiszen magyar rangadó jön – február 2-án a Győrt fogadják az érdi arénában.

női Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. forduló, 2. csoport

Rovatok