Index Vakbarát Hírportál

Öt góllal vezetett a Fradi, mégis inkább a Győr örült a BL-ben

2019. február 2., szombat 19:18

A női kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar csapat egymással játszott. A Ferencváros Érden fogadta a címvédő Győrt, amelyik a téli szünetben is igazolt egy sztárt, a román beállót, Pinteát.

Óriási iramú, jó színvonalú meccset láttunk, a beteg Kovacsics Anikó nélkül is volt arculata a Fradinak, amelyik 15-11-re ellépett az első félidőben, de a szünetre ezt nem tudta megtartani, 16-15 volt az állás.

A második félidő elején a Fradi egy pillanat alatt elhúzott ismét négy góllal, sőt 21-16-ra vezetett. Ezt az előnyt igyekezett megőrizni Elek Gábor csapata, de az folyamatosan fogyott.

Hat perccel a vége előtt már 26-26 lett, Hansen egyenlített.

Onnan megint a Fradi lépett tovább, ám az utolsó perc 30-30-ról indult.

Mászéros Rea betalált, majd Pintea hetest harcolt ki, Groot gólra váltotta. A másik oldalon a Dunaújvárosból igazolt balkezes, junior világbajnok Klujber Katrin 32-31-re módosította az eredményt. Groot azonban újra egyenlített, és 7 másodperccel a vége előtt időt kért a Fradi.

A lerohanást nem sikerült befejezni, így 32-32 maradt.

"15 ziccert hagytunk ki, ennek egyszer el kellett jönnie. A koncentrálás hiánya okozta ezeket a hibákat, mi örülhetünk ennek az pontnak Gratulálok a Fradinak, nagyon jó meccset játszottunk"

- mondta a győriek edzője a Sport1-nek, Danyi Gábor.

A győri Tomori Zsuzsa kaotikusnak érezte a meccset, mert az első perctől hagyták játszani a hazai csapatot.

A Fradi kapusa, Bíró Blanka elismerte, mérges azért, mert nem tudták az előnyt megőrizni, de holnap reméli, miután alszik rá egyet, már másként gondolja. Mert mégiscsak a világ egyik legjobb csapata ellen tudtak pontot szerezni.

Elek Gábor azt fejtegette, hogy 45 percig futásra kényszerítették az ETO-t, de a végére elfogytak.

"Van bennem hiányérzet, mert amikor nagyon vezettünk, türelmetlenné váltunk, meg akartuk pillanatok alatt a meccset, ami nem ment. Sok gólt kaptunk a gyors középkezdések után, ami nem tetszett. De azért ez egy nagy eredmény"

- jelentette ki a sporttelevíziónak.

Rovatok