Index Vakbarát Hírportál

Győzött a Ferencváros a női kézi BL-ben

2019. február 9., szombat 16:44

A Krim Ljubjanával játszott nagyon fontos mecset a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. A magyar csapat egy remek második félidő után nyerni tudott Szlovéniában, így nagyon jó esélye van a negyeddöntőbe jutásra.

Az FTC borzalmasan kezdte a mérkőzést, az első félidő elején 5-0-ra és 9-3-ra is vezetett a Ljubjana, a magyar csapatnak sem támadásban, sem védekezésben nem jött össze semmi. A játékrész végére viszont sikerült felpörögni, a Ferencváros is hozott egy 5-0-s sorozatot, a félidő végére pedig sikerült is kiegyenlíteni (10-10).

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, sőt: a magyar csapat tudta fokozni a tempót, a 40. percben már három góllal vezetett. A mérkőzés hátralévő részében sikerült megtartani az előnyt, a Ljubjana egyszer sem tudott két gólnál közelebb jönni, végül 23-25-re nyert az FTC.

Ez volt a Ferencváros első győzelme Ljubljanában, a magyar csapat két legjobbja Klujber Katrin (9 gól) és a kapus Bíró Blanka volt. Az FTC jelenleg a továbbjutást jelentő negyedik helyen van a csoportban hét ponttal, az ötödik Ljubljanának három van.

Eredmény:

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI-archív (Marija Jovanovic és Szikora Melinda örül a győzelemnek a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducnost Podgorica mérkőzésen a dabasi OBO Arénában 2018. január 28-án. A Ferencváros akkor 34-26-ra legyőzte a montenegrói csapatot.)

Rovatok