Index Vakbarát Hírportál

Utolsó másodperces védéssel nyert a Szeged a BL-ben

2019. február 17., vasárnap 19:07 | aznap frissítve

A Mol-Pick Szeged csak az utolsó másodpercekben biztosította be a győzelmét a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, és 30-29-re győzte le az ukrán Motor Zaporizzsját.

A Szegednek szinte mindegy volt, hogy milyen eredmény születik, mert csoportmásodiknál már nem lehet rosszabb, az első helyre pedig nincs igazán esélye. Az ukrán csapatnak viszont kellennek a pontok a továbbjutáshoz.

A Motor jól is kezdett, elhúzott 6-3-ra, majd a 25. percben már ötgólos előnye (14-9) is volt, a félidő végére egy kicsit tudott faragni a különbségen a Szeged, 15-12-re zárkózott fel. 

A hazaiaknak nem volt értékelhető kapusteljesítményük, és szinte minden poszton akadt gyenge periódusuk az első felvonásban, írta az MTI.

A szünet után Juan Carlos Pastor vezetőedző kapust cserélt, Mirko Alilovic állt be Marin Sego helyére. Ennek ellenére továbbra is őrizte előnyét a pontosabban, hatékonyabban kézilabdázó Motor Zaporizzsja. A 47. percben Bánhidi Bence gólja a szegedi klub ötezredik találata volt a BL-ben, amelyben a csapat – 1996-os bemutatkozása óta – a 16. idényét tölti.

A hazaiak a tétnélküliség ellenére nem adták fel a küzdelmet, egy 4-1-es sorozattal sikerült egyenlíteniük. Ellenfelük fáradni látszott, ezt a leggyakrabban Mario Sostaric tudta kihasználni, vezérletével a magyar bajnoki címvédő az 51. percben először vette át a vezetést.

Három perccel a vége előtt emberhátrányba kerültek a házigazdák, és újra az ukránok vezettek, a következő két gólt viszont a Szeged szerezte. Az utolsó perc így 30-29-ről kezdődött, a Szeged jól védekezett, és a lefújás előtt két másodperccel érkező lövést megfogta Alilovic. A Szeged a mostani idényben ötödszer nyert egy góllal.

A kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel rendelkező Szeged jövő szombaton az előző idényben ezüstérmes francia HBC Nantes vendége lesz, a nyolc sikerrel és négy vereséggel álló Telekom Veszprém pedig vasárnap a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Eredmény,
férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló, B csoport:
Mol-Pick Szeged - Motor Zaporizzsja (ukrán) 30-29 (12-15)
a Szeged gólszerzői: Sostaric 9, Bodó 7, Bánhidi, Sigurmannsson, Bombac, Maqueda 3-3, Källman, Balogh Zs. 1-1

A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain (francia) 22 pont, 2. MOL-Pick Szeged 19, 3. Flensburg-Handewitt (német) 12, 4. HBC Nantes (francia) 11, 5. PPD Zagreb (horvát) 10, 6. Motor Zaporizzsja 9, 7. RK Celje PL (szlovén) 7, 8. Skjern HB (dán) 6

EHF-kupa, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Eurofarm Rabotnik (macedón)-Grundfos Tatabanya KC 21-31 (11-14)
a Tatabánya gólszerzői: Rosta 6, Grigoras, Vujovic, Juhász Á. 5-5, Bozovic 3, Pásztor Á., Borzas, Ilyés 2-2, Vranjes 1

Rovatok