Index Vakbarát Hírportál

Megúszta a Fradi az összeomlást, negyeddöntős a kézi BL-ben

2019. február 23., szombat 21:29 | aznap frissítve

A félidőben még 17-12-re vezetett a Ferencváros női kézilabdacsapata a Thüringer elleni BL-csoportmeccsen, végül csak nagy izgalmak árán szerezték meg a győzelmet és vele a negyeddöntőbe jutást.

A mérkőzést a német csapat kezdte jobban, a Ferencváros csak az első félidő felétől kezdett irányítani, ám ekkor egy 7-1-es sorozattal el is húztak a Thüringertől, a szünetre pedig 17-12-es előnyt szereztek. A második félidőben viszont kicsit széthullott a magyar csapat, elég pontatlanul kezdtek, Kovacsics Anikó és Klujber Katrin góljai kellettek ahhoz, hogy ismét megnyugtató előnybe kerüljön az FTC. Csakhogy a lezárásra még nagyobb hullámvölgybe kerültek, az utolsó 8,5 percben gólt sem tudott dobni a Ferencváros, amely csak az utolsó német akciót kivédekezve tartotta meg a végére egygólosra olvadt előnyét.

A Ferencváros jövő szombaton a – mostani idényben még veretlen – címvédő Győri Audi ETO KC vendége lesz a BL középdöntőjében, de a további eredményektől függetlenül biztosan ott lesz a negyeddöntőben, és a csoport második helyét is megszerezheti, írja az MTI.

A Győr korábban Bukarestben biztosította csoportelsőségét.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, középdöntő, 4. forduló, 2. csoport

Rovatok