Index Vakbarát Hírportál

Edző lesz, de játékos is marad a kézis Császár Gábor

2019. június 25., kedd 16:31

A 35 éves válogatott kézilabdázó, Császár Gábor a Sport TV Mai Helyzet című műsorában beszélt hétfőn karrierjének alakulásáról. A Kadetten Schaffhausen irányítója elmondta, a klub juniorcsapatának másodedzőjeként is folytatja a jövőben.

Nem vonul vissza, a felnőtt csapatnál folytatja a kézilabdát, mert remek formában érzi magát. Ki szeretné viszont próbálni, milyen edzőnek lenni.

Pár edzést már tartott, és az nagyon tetszett neki:

Amikor az ember a másik oldalon van - és ezt minden edző elmondja -, másképp látni a dolgokat, és én ezt szeretném megtapasztalni a karrierem vége előtt, hogy nekem való-e ez, szeretném-e ezt csinálni.

Császár az idei vb-ről is beszélt. A torna nem sikerült neki jól, az első öt meccsen 40 percet játszott, aztán egy játékoscserével hazautazott az eseményről.

Az egy magálázó kis helyzet volt számomra, ha szabad úgy mondanom. 

20 évesen az ember még örül, ha egyáltalán elmegy egy ilyen helyre, hazajön, és azért dolgozik, hogy legközelebb ez ne forduljon elő. 15-16 év válogatottság után ez egy kicsit nehezebb, de nem is a helyzet maga, ahogyan történt ez az egész, hanem ami előtte történt" - mondta.

A helyzetet sem akkor, sem azóta nem tisztázták a szövetségi kapitányokkal, akik marasztalták, aztán mégis mellőzték. Nem tudja, mi volt ennek az oka, de inkább már a jövőre koncentrál, hogy az idei bajnoki cím után a következő szezonban a Schaffhausennel a Bajnokok Ligájában is jól szerepeljen.

Rovatok