Index Vakbarát Hírportál

Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ

2022. január 26., szerda 08:53

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Mandinernek adott interjújában bejelentette, hogy a szervezet felfüggeszti mindkét alelnököt, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót.

A Fidesz frakcióvezetője összetett problémáról beszélt akkor, amikor a férfiválogatott hazai Eb-kudarcáról kérdezték. Felsorolt több statisztikai mutatót is, amikben egy játékos sem tudta beverekedni magát a legjobb 15-be vagy 30-ba (legerősebb lövés, leggyorsabb sprint, passzok száma és eredményessége, gólpasszok, védekezés, védési hatékonyság), ennek fényében pedig szerinte már az is csoda, hogy a 15. helyet megcsípte a válogatott a részben hazai rendezésű kontinenstornán.

Úgy véli, a stáb akkor hibázott, amikor nem kért mentálhigiénés segítséget és nem alkalmazott pszichológust, valamint azzal a döntéssel sem ért egyet, hogy a csapat még csak nem is edzett az MVM Dome-ban a hollandok elleni nyitómeccs előtt, azaz nem sikerült „belakni" az Eb-re felépített, 20 022 fő befogadására alkalmas csarnokot.

Kocsis azt is hozzátette, hogy mentalitásbeli problémákat is látott a csapaton, szerinte olyan felfogásban kellett volna játszani, mint az izlandiak, és ez hiányzik ahhoz, hogy a magyar válogatott a világelithez tartozzon.

A szövetség elnöke kijelentette, hogy amíg nem történik meg a női válogatott világbajnoki (a csapat 10. helyen végzett decemberben a spanyolországi viadalon) és a férfiválogatott Eb-értékelése, addig a két szakmai alelnököt, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti.

Annyit azonban leszögezett, hogy nem leváltásról van szó, csak „elég furcsán nézne ki, ha önmagukat értékelnék”.

(Borítókép: Nagy László csapatmenedzser a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságon. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Rovatok